Nen 3140 inspectie. Scope 8

De  norm NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties, gereedschap en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V gelijkspanning.
Om risico’s binnen een organisatie te verkleinen zullen bestaande elektrische installaties periodiek geïnspecteerd dienen te worden.
Om de interval van de inspecties te kunnen bepalen zal door middel van een risico inventarisatie, beschreven in de norm NEN 3140, de tijd tussen de twee inspecties worden bepaald en onder andere worden vastgelegd in een inspectieplan.

Bij de inspectie van bestaande installaties wordt er op zijn minst uitgegaan van de veiligheidsbepalingen die van kracht waren bij de aanleg van de installatie.
De inspectie bestaat uit een visuele controle en meting en/of beproeving met de norm NEN 3140 als leidraad.
Alle bevindingen en meetresultaten worden vastgelegd in een rapport.

NTA 8220 inspectie. Scope 10

De NTA 8220 is de methode voor het beoordelen van het elektrische materieel op brandrisico en is van toepassing op elektrische installaties, elektrische apparaten en elektrische uitrusting van machines.                                                                                                                                                                                                                                                               Het doel van de NTA 8220 is om de kans op schade door brand met een elektrische oorzaak te verminderen

Nen 1010 inspectie.

De norm NEN 1010 staat voor “Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties”.
Elke nieuwe elektrotechnische installatie moet, zowel tijdens het installeren als voor het eerste gebruik, visueel en door meting en beproeving worden geïnspecteerd volgens NEN 1010 deel 6.
Door middel van de inspectie van nieuwe installaties wordt de verantwoordelijkheid van de installateur overgedragen naar de eigenaar (gebruiker).
De inspectie bestaat uit een visuele controle en meting en/of beproeving met de norm NEN 1010 als leidraad.
Alle bevindingen en meetresultaten worden vastgelegd in een rapport.

Voor al u vragen bel:

06 - 2744 5705

linders

Of laat ons u gewoon terug bellen:

 1. Ongeldige invoer
 2. *
  Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer
 • logo-vca
 • logo-ova
 • scios
 • logo-ova
 • scios

Lindestraat 19
5721 XN Asten
T: 06 - 2744 5705
EDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

     
copyright © Linders inspecties 2024›
ontwerp & realisatie
Algemene voorwaarden